- La piesele de mobilier utilizate zilnic, este posibil ca șuruburile/ piuliţele să se slăbească. Strânge-le o dată la jumătate de an pentru a te asigura că îşi păstrează stabilitatea.
- Încărcarea inegală a dulapurilor,sertarelor,politelor, cu obiecte sau mişcarea lor din loc nedemontate pot duce la dereglare, dezechilibrare.
- Periodic, te sfătuim să schimbi locul accesoriilor și al altor obiecte așezate pe mobilă.Articolele precum telefoanele, ceasurile cu alarmă, lămpile, decoraţiunile, computerele ș.a.m.d. sunt prevăzute cu suport din cauciuc. Dacă rămân vreme îndelungată în acelaşi loc, acestea se pot lipi de mobilă sau pot duce la decolorarea suprafeţei lemnului.Nu depozita pe mobilă obiecte din piele pentru o lungă perioadă de timp. Nu acoperi mobilierul pentru timp îndelungat. Finisajele nu trebuie să fie acoperite pentru a putea „respira”, păstrându-și astfel aspectul și rezistenţa.
- Evită scrierea direct pe suprafaţa mobilierului, pentru a preveni formarea de urme și zgârieturi. Protejează suprafaţa de lucru când folosești obiecte care pot păta, se pot imprima sau pot deteriora mobilierul, precum pixurile, creioanele, markerele, lipiciul, obiecte tăioase.
- Evită să așezi obiecte fierbinţi pe suprafeţele mobilierului. Întinde șervete de masă sub farfurii, căni, pahare. Foloseşte suporturi de pahar pentru băuturi calde sau reci.
- Evită expunerea mobilierului în lumina directă a soarelui, pentru a preveni decolorarea finisajului.
- Pentru curăţare foloseşte o cârpă albă moale (de felul tricourilor albe din bumbac sau lavete din bumbac), care a fost umezită într-o soluție de curățare ușoară, diluată în apă. Șterge apoi suprafața cu o cârpă umezită doar cu apă pentru a înlătura orice urmă de soluție de curățat și folosește o cârpă moale și uscată pentru a absorbi toată umezeala. Nu folosi acetonă, dizolvanţi sau produse pentru curățarea geamurilor pe suprafaţa mobilierului.
- Evită scurgerea de lichide pe zonele sensibile ale mobilierului: colțuri, margini, nișe. Absorbţia lichidelor produce umflarea lemnului. Usucă repede folosind o cârpă moale și curată. Evită frecarea.
- Evită expunerea prelungită la temperaturi extreme, scăzute sau ridicate, dar şi variaţiile de temperatură.Este de preferat să se păstreze mobilierul într-o încăpere climatizată corespunzător.
Vă rugăm să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi !